Als je nog geen zwangerschapstest gedaan hebt maar je hebt het gevoel dat je zwanger bent, controleer dan vooral even onderstaande zwangerschapssymptomen die wij voor je opgesomd hebben.
Het is niet altijd even gemakkelijk om de zwangerschapssymptomen te herkennen. Het is namelijk verschillend van vrouw tot vrouw welke symptomen je ervaart. Zo had ik zelf bijvoorbeeld weinig last van ochtendmisselijkheid maar wel veel last van verschil in eetlust en rook ik bepaalde geuren veel sterker.
Toch zijn er voortekenen die de meeste vrouwen zullen ervaren. Het uitblijven van de menstruatie is er daar één van.
Als je denkt dat je zwanger zou kunnen zijn is het logisch dat je gaat nadenken over de zwangerschapssymptomen. Heb je normaal ook zoveel afscheiding? Komt die misselijkheid echt door hoeveel spaghetti die je hebt verslonden? In deze blog onderzoeken we alle mogelijke zwangerschapssymptomen.
Verschil in eetlust
Verschrikkelijke trek in zoetigheid zoals snoep, chocolade of andere gekkigheid. Veel van de zwangere vrouwen heeft er last van. De meeste vrouwen die zwanger zijn, zo’n 35 tot 50 procent, zegt trek te hebben in zoetigheid zoals chocolade of koek. Daarnaast zijn er ook vrouwen die juist zin hebben in zoutig voedsel, ongeveer 6%, aldus diëtist Laura Kool.
Naast de verandering in trek, hebben veel vrouwen tijdens hun zwangerschap ook last van vreetbuien. Hier moet je echter flink mee oppassen. Tijdens je zwangerschap ben je ongeveer 200 tot 300 extra calorieën benodigd. Dit is dus slechts een klein extra deel van je dagelijkse hoeveelheid. Geef dus niet te vaak toe aan die overheerlijke reep chocolade.
Waar komen die vreetbuien toch echter vandaan?
De vreetbuien zijn één van de mogelijke zwangerschapssymptomen die je kan ervaren. Deze komen voort uit de hormonale onbalans en de stevige emoties, of stemmingswisselingen waarover je later meer leest in deze blog, die je ervaart tijdens je zwangerschap.
Je hebt daarnaast over het algemeen niet alleen last van meer honger, maar ook van meer dorst. Dorst wordt gestimuleerd door cellen in je lichaam. Aangezien je lichaam veel nieuwe cellen aan het produceren is voor je nieuwe baby, zal je meer water benodigd zijn. Dit gezien het feit dat cellen voor een groot deel bestaan uit water.
Pica
Er bestaat zelfs een hele vreemde eetgewoonte, waar ik thank god, geen last van heb gehad. Het gaat hierbij om Pica. Met pica krijgen zwangere vrouwen zin in oneetbare zaken zoals ongekookte rijst, grond, of de meest vreemde andere zaken die je tijdens je normale leven nooit in je mond zou stopen.
Gelukkig is pica normaal gesproken goed op te lossen door de juiste voedingssupplementen binnen te krijgen. Hierdoor verminder je de trek naar deze vreemde gewoonte.
Het gevoel van ziek zijn, misselijkheid en overgeven
Het tweede punt in deze lijst met zwangerschapssymptomen is er een die vele vrouwen zullen herkennen. Het gevoel dat je ziek bent, het punt dat je elk moment kan gaan overgeven. Vooral ‘s ochtends zien we dit symptoom vaak terugkomen onder de noemer ochtendmisselijkheid.
We zien dit zwangerschapssymptoom vaak terugkomen in het eerste trimester van de zwangerschap. Het overgrote deel van de vrouwen ervaart de misselijkheid en het ziek voelen in de ochtend, vlak na het opstaan. Echter, er zijn ook veel vrouwen die de misselijkheid gedurende de dag voelen terugkomen als een soort wee. Je krijgt het gevoel dat je moet overgeven en niets anders kan doen dan braken.
Vaak kan dit al voorkomen bij de meest gewone handelingen, waar je normaalgesproken geen last van zou hebben. Je kan hierbij denken aan tandenpoetsen, het koken van een bepaald type eten of het ruiken van een geurtje.
Hoeveel vrouwen hebben last van misselijkheid tijdens de zwangerschap?
Zoals aangegeven hebben vele vrouwen last van de misselijkheid tijdens de zwangerschap. Jij en ik zijn daarom hier niet alleen in. Zo’n 8 op de 10 vrouwen ervaart deze last.
Waar komt de misselijkheid vandaan tijdens de zwangerschap?
Het is niet precies waar dit zwangerschapssymptoom vandaan komt. Er zijn echter enkele verschillende zaken die een rol kunnen spelen. Het zwangerschapshormoon Béta-HCG is er één van. Heb je veel last hiervan, bijvoorbeeld wanneer je meer dan één kleine wonder tegelijk krijgt, dan heb je een verhoogde kans op misselijkheid en overgeven.
Daarnaast blijkt misselijkheid en overgeven tijdens je zwangerschap iets te zijn waar je aanleg voor kan hebben (helaas). Hebben jouw moeder en oma hier ook last van gehad? Grote kans dat jij hier ook gevolgen van gaat ondervinden.
Daarnaast is de vermoeidheid een factor in jouw graad van misselijkheid. Hoe meer vermoeid jij bent, hoe groter de kans dat je misselijk zal worden of je ziek zal voelen.
Rare smaak in je mond tijdens de zwangerschap
Op een dag word je wakker en denk je, héh bah, wat een gore en rare smaak heb ik in mijn mond. Nóg een verschijnsel die op de lijst staat van zwangerschapssymptomen.
Dit symptoom komt vaak voor in de eerste weken van je zwangerschap en is dus voor veel vrouwen ook het moment dat ze beseffen dat ze zwanger zijn.
Waardoor komt de rare smaak in je mond?
Net als bij de misselijkheid is het niet geheel zeker waar het nou exact door komt dat je een vreemde smaak in je mond krijgt. Het lijkt er echter op dat het voorkomt uit hormonale veranderingen die plaatsvinden in je lichaam.
Wanneer is de rare smaak in je mond weer weg?
De smaak die je in je mond krijgt krijg je, zoals eerder verteld, vaak al in een heel vroeg stadium van je zwangerschap. Gelukkig blijft de vreemde smaak niet lang hangen en meestal ben je na 12 tot 16 weken weer van deze ijzersmaak af. Je smaakbeleving wordt gelukkig weer normaal, dus even doorbijten!
Wat kan je doen tegen de rare smaak en slechte adem?
De rare smaak heeft vaak ook een slechte adem tot gevolg. Een reden hiervan is vaak een droge mond. Probeer dus ten alle tijde een droge mond te voorkomen. Neem vaak een slokje water, poets je tanden en gebruik mondspoelwater om jezelf een frisse smaak in je mond te geven. Ook fruit eten of het kauwen van kauwgom zonder suiker kan positieve uitwerkingen hebben op een slechte adem en droge mond.
Vaker naar het toilet moeten
Je wordt ‘s nachts wakker en moet alweer naar het toilet, je zit ergens in de wachtkamer en kan bijna niet stil blijven zitten. Ook het vaker naar het toilet moeten is een onderdeel van het zwanger zijn.
Als je zwanger bent, zal de drang om te plassen vaak naar boven komen. Het kan zelfs voorkomen dat je al begint te lekker voordat je uberhaupt bij de toiletten bent gearriveerd. Schaam je hier niet voor, dit gebeurt zeer veel vrouwen die zwanger zijn.
Het meer naar het toilet moeten gaan wanneer je zwanger bent komt voort uit het feit dat je lichaam meer bloed rondpompt dan wanneer je niet zwanger bent. Dit betekent dat je nier meer vocht verwerkt dan normaal, wat uiteindelijk leidt tot meer vocht in je blaas.
Dit is vooral in de begin periode van je zwangerschap het geval. Ook in latere stadia van je zwangerschap zal je steeds vaker naar het toilet moeten gaan. Dit komt door de verhoogde druk op je blaas door de positie van je baby in je buik. Deze oefent een druk uit waardoor je nog vaker zal moeten rennen richting het toilet.
Hoofdpijn als zwangerschapssymptoom
Hoofdpijn is een zwangerschapssymptoom dat in het vroege stadium van een zwangerschap vaak voor kan komen. Naarmate de zwangerschap vordert zal de pijn echter verminderen en zal je je beter gaan voelen.
Gewone hoofdpijn is bij vrouwen tijdens de zwangerschap is niet schadelijk voor de baby, maar ze kunnen vooral ongemakkelijk voor jezelf zijn.
Wanneer de hoofdpijn echter zeer ernstige vormen aanneemt kan het een symptoom zijn van pre-eclampsie, ook wel zwangerschapsvergiftiging genoemd. Dit kan voorkomen wanneer je niet goed gecontroleerd wordt op je hoofdpijn. Zwangerschapsvergiftiging begint vaak na 20 weken zwangerschap.
Bel je verloskundige of arts wanneer:
- Je een hele ernstige hoofdpijn hebt;
- Problemen hebt met zicht, bijvoorbeeld wazig zien of het zien van flitsende lichten;
- Pijn net onder je ribben hebt;
- Een plotselinge toename van zwelling in gezicht, handen, voeten of enkels hebt.
Bovenstaande symptomen kunnen namelijk tekenen zijn van zwangerschapsvergiftiging of pre-eclampsie.
Omgaan met hoofdpijn tijdens je zwangerschap
Paracetamol is de eerste keus pijnstiller als je last hebt van hoofdpijn tijdens je zwangerschap. Houd er echter rekening mee dat óók paracetamol is niet aanbevolen tijdens de zwangerschap. Gebruik daarom bij voorkeur geen medicatie maar probeer afleiding te zoeken om de hoofdpijn te verzachten.
Wil je toch echt paracetamol gebruiken tijdens je zwangerschap? Dan raden wij altijd aan om eerst informatie in te winnen bij de je huisarts of verloskundige.
Er zijn enkele pijnstillers die je tijdens de zwangerschap absoluut moet vermijden, zoals pijnstillers die codeïne bevatten, en niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID’s) zoals ibuprofen, tenzij je arts dit heeft voorgeschreven.
De beste wijze echter om te kunnen omgaan met de hoofdpijn is door het aanpassen van je levenswijze tijdens de zwangerschap:
- Drink veel vocht om uitdroging te voorkomen.
- Slaap voldoende, tijdens je zwangerschap heb je meer slaap nodig.
- Rust en ontspan. Je kan gaan wandelen of volg een zwangerschapsyoga-les.
Gevoelige of opgezwollen borsten
Pijnlijke of opgezwollen borsten tijdens je zwangerschap kunnen, zoals je al verwacht, een pijnlijk iets zijn. Als je probeert zwanger te raken denk je misschien dat de pijn in je bh een zwangerschapssymptoom kan zijn. Is dit het? Ben ik zwanger?
Hoe voelen je borsten tijdens de zwangerschap?
Net als borsten zelf, is pijn in de borst in vele soorten verkrijgbaar. Het kan in één of beide borsten voorkomen. Je kunt het overal voelen, op een specifieke plek of meer naar de buitenkant bij je oksels. De pijn kan constant zijn, of het kan komen en gaan.
Tijdens de eerste weken van de zwangerschap is pijn in de borst vaak dof en pijnlijk. Je borsten kunnen zwaar en gezwollen aanvoelen. Ze kunnen supergevoelig zijn voor aanraking, waardoor lichaamsbeweging en seks erg ongemakkelijk worden. (Pro-tip: draag een betrouwbare sportbeha en communiceer ook met je partner om andere gebieden in deze tijd te verkennen.) Als je een buikslaper bent, kan de pijn je ‘s nachts wakker houden.
Voor veel vrouwen zijn de tepels in deze eerste weken bijzonder gevoelig. Ze kunnen zo zacht aanvoelen dat het pijn doet om je af te drogen na een douche of een beha aan te trekken (ga zelfverzekerd zonder bh!). Maar extreme tepelgevoeligheid gaat meestal binnen een paar weken voorbij. Sommige vrouwen ervaren tijdens het eerste trimester ook een tintelend gevoel in de tepels en tepelhof.
Er zijn ook vrouwen die een zeer scherpe pijn ervaren bij de borsten. Alsof er een mes bij je naar binnen wordt gestoken. Gelukkig komt dit niet veel voor. Heb je hier wel last van? Overleg dan opnieuw met je dokter of verloskundige.
Waarom heb je pijnlijke borsten tijdens je vroege zwangerschap?
Borstpijn is vaak een van de eerste symptomen van je zwangerschap en treedt officieel gezien toe in de derde en vierde week van je zwangerschap. Het pijnlijke gevoel komt voort uit doordat je lichaam een hele lading nieuwe hormonen aan het aanmaken is.
De hormonen gaan steeds sneller werken om je voor te bereiden op borstvoeding. De bloedtoevoer naar je borsten zal toenemen en hierdoor nemen je borsten toe in omvang. Deze groei kan dus gepaard gaan met pijn of jeuk.
Vermoeidheid tijdens je zwangerschap
Uitputting of vermoeidheid, hoe je het ook noemt, het kan een sleur zijn tijdens je zwangerschap. Wat veroorzaakt het en wat kan je er aan doen?
Het is normaal om je moe te voelen tijdens je zwangerschap. Je komt zwangerschapsvermoeidheid vooral tegen vroeg in het eerste trimester en later, in het derde trimester.
Is extreme vermoeidheid normaal in het begin van de zwangerschap?
Het is normaal om je tijdens de eerste maanden van de zwangerschap vermoeid en zelfs uitgeput te voelen. Vermoeidheid, zelfs extreme vermoeidheid, is een vroeg teken van zwangerschap dat bijna alle vrouwen in het eerste trimester ervaren. Het is ook heel normaal in het derde trimester en treft naar schatting 60 procent van alle zwangere vrouwen.
Redenen van vermoeidheid tijdens het eerste trimester
In het eerste trimester kunnen een aantal factoren zwangerschapsmoeheid veroorzaken, waaronder:
- Het opbouwen van de placenta
- Je hormonen
- Verhoogde bloedsomloop
- Andere fysieke veranderingen
Tegen het einde van het eerste trimester zal je lichaam de enorme taak van het maken van de placenta hebben voltooid en een beetje meer gewend zijn geraakt aan de hormonale en emotionele veranderingen die hebben plaatsgevonden, wat betekent dat het tweede trimester meestal een stuk gemakkelijker te doorkomen is op het gebied van vermoeidheid.
Redenen van vermoeidheid gedurende het derde trimester
Nadat je een relatief uitgeruste tweede trimester hebt gehad begint in het derde trimester dit probleem opnieuw. In het derde trimester kunnen hier de redenen van zijn:
- Je baby groeit hard en zorgt ervoor dat je meer gewicht meesleept
- Zwangerschapsinsomnia
- De stres dat je een baby krijgt heerst
- Multitasking; het hebben van meerdere kinderen, je werk en vrienden
Zorg er voor dat je hulp krijgt van mensen. Je staat er niet alleen voor. Ook je man of vrienden kunnen je helpen bij het ontlasten van vele taken die jij anders zou oppakken! Zo kom jij toe aan je rust en kan je genieten van de laatste intieme periode met je kind in je buik.
Stemmingswisselingen
Het kan een bittere pil zijn voor je partner; de stemmingswisselingen. Tijdens je zwangerschapsperiode behoren niet alleen opwinding en vrolijkheid. Je bent niet de enige die sterke schommelingen zal ervaren in het hebben van emoties. Begin je ineens te huilen en voel je jezelf 5 minuten later ineens weer de sterkste vrouw op aarde? Hier hebben veel meer vrouwen last van.
Hormonale veranderingen tijdens je zwangerschap
Wanneer je zwanger wordt, begint je lichaam zich direct voor te bereiden op het in stand houden en beschermen van de zwangerschap. je lichaam gaat hormonen aanmaken en de niveaus van deze hormonen, oestrogeen en progesteron, flink verhogen.
Hoge niveaus van progesteron en oestrogeen zijn belangrijk voor een gezonde zwangerschap, maar zijn vaak de oorzaak van enkele veelvoorkomende ongewenste bijwerkingen. Dit geldt vooral in het eerste trimester.
Afgezien van de ochtendmisselijkheid en vermoeidheid, kan je dus last hebben van stemmingswisselingen en je snel geïrriteerd voelen. Zodra je lichaam zich heeft aangepast aan de hogere niveaus van deze hormonen, verdwijnen de symptomen meestal. Maar sommige vrouwen zullen ze gedurende hun gehele zwangerschap ervaren.
De stemmingswisselingen gaan vaak gepaard met veel onzekerheden. Enkele hiervan zijn:
- Wat als ik iets doe wat de baby kan schaden?
- Moet ik stoppen met het hebben van seks tijdens mijn zwangerschap?
- Hoe zal de geboorte verlopen?
- Zal mijn leven ooit weer normaal worden?
Als je problemen hebt meegemaakt tijdens een eerdere zwangerschap dan kan dit ook een deel van je zorgen zijn.
Innestelingsbloeding
Een innestelingsbloeding is een kleine bloeding die een paar dagen na de innesteling van de bevruchte eicel plaatsvind. De eicel plaatst zich in de baarmoederwand, tussen de zes en twaalf dagen na je ovulatie.
Innestelingsbloeding wordt beschouwd als een van de vroegere zwangerschapssymptomen (ten minste een van de eerste gemakkelijk herkenbare tekenen voor de moeder). Omdat innestelingsbloeding optreedt rond de tijd van haar volgende menstruatie, zijn veel vrouwen in de war of het een mogelijke zwangerschap of een menstruatie is.
Enkele andere mogelijke tekenen van innestelingsbloeding zijn:
- Lichte of vage krampen, minder dan bij normale menstruatiekramp
- Stemmingswisselingen
- Hoofdpijn
- Misselijkheid
- Gevoelige borsten
- Lage rugpijn
Zoals je ziet zijn veel van deze kenmerken ook zwangerschapssymptomen en zit hier een grote mate van overlap in.
Hoe lang duurt een innestelingsbloeding?
De duur van een innestelingsbloeding varieert tussen dat van een aantal uur en drie dagen. Als de bloeding die je ervaart helder of donkerrood bloed is, langer dan drie dagen aanhoudt en een volledige stroom is doordat u maandverband/tampons vult, is het zeer onwaarschijnlijk dat u een implantatiebloeding hebt. Waarschijnlijk heb je dan een normale menstruatie.
Krampen als zwangerschapssymptoom
Wanneer je tijdens je vroege zwangerschap krampen ervaart kan dit soms leiden tot angst. Je vraagt je misschien af of het gewoon een normale uitrekking en groei van je baarmoeder is of een teken van een dreigende miskraam. Omdat er talloze oorzaken zijn voor kramp en je lichaam snel verandert, ligt het antwoord niet altijd voor de hand.
Hoewel krampen soms op problemen kunnen wijzen, is milde en voorbijgaande kramp in het begin van je zwangerschap meestal normaal en geen teken van een miskraam. Mocht je echter krampen ervaren die veelvuldig terugkomen of je hebt bloedverlies, bel dan zeker de dokter!
Hoe kan je de pijn van krampen verminderen?
Er zijn manieren om de pijn te verlichten die voortkomen uit de krampen tijdens je zwangerschap. Soms is het zelfs zo makkelijk om slechts van houding te veranderen of een tijdje te zitten of te liggen en uit te rusten.
Een kramp kan namelijk een teken zijn dat je te veel doet of dat je gestrest bent. Een paar minuten voor jezelf nemen, voor lichaam en geest, kan dus probleemoplossend zijn. Probeer jezelf te ontspannen aan de hand van meditatie of via geconcentreerde ademhalingsmethoden.
Een andere tip die veel vrouwen als wondermiddel ervaren is het nemen van een nachtelijk bad. Heb je last van krampen, ga dan eens lekker een uur in bad liggen. Ook kan je gebruik maken van een warmwaterkruik die je (voorzichtig) op de plek van de krampen legt. Sommige artsen raden ook een elastische buikband aan.
Veranderingen in je tepels
Een ander zwangerschapssymptoom die optreedt tijdens de eerste weken van je zwangerschap vind je ook terug op je borsten. Je tepels. Ze worden gevoeliger en kunnen spontaan gaan lekken.
Je zal het ongetwijfeld weten; wanneer je zwanger wordt veranderen je borsten en je tepels. Dit zal je ook al snel gaan opmerken, misschien zelfs al voordat je een zwangerschapstest hebt gedaan. Hierdoor worden veranderende tepels ook wel gezien als hét eerste zwangerschapssymptoom.
Hoe gaan mijn tepels eruitzien?
Wanneer je zwanger wordt zal je lichaam extra hormonen gaan aanmaken. Waaronder het hormoon hCG. Dit hormoon zorgt ervoor dat jouw tepels gaan veranderen. Het gebied rondom jouw tepels, je tepelhof, zal gaan groeien.
Ook zullen de kleuren van jouw tepels veranderen. Ze zullen donkerder worden. Tevens zal je bultjes gaan vinden op en rondom je tepels. Dit zijn de klieren van Montgomery. Deze kliertjes produceren een olieachtige substantie die je tepels beschermen tegen uitdroging en ziekteverwekkers.
Lekkende tepels
Naast dat je tepels veranderen betreft uiterlijk, kan het ook zijn dat ze functioneel veranderen. Bij sommige vrouwen bestaat de mogelijkheid dat ze beginnen te lekken.
Dit doen jouw borsten omdat ze zich aan het voorbereiden zijn op het geven van moedermelk. In je tepels komen de melkgangen bij elkaar en eindigen ze in kleine kliertjes naar buiten toe.
Het lekken van je tepels is iets dat spontaan kan gebeuren, maar ook wanneer iemand druk uitoefent op jouw borst. Naarmate je zwangerschap vordert en je lichaam steeds meer zich instelt op de geboorte, kan het lekken gaan toenemen.
Overtijd
Als je menstruatie uitblijft of je je afvraagt of je zwanger bent, kunnen de dagen nogal langzaam voorbij tikken. Ben je nu zwanger of is je menstruatie laat door bijvoorbeeld stres of andere zaken. Een zenuwslopende periode.
Loopt jouw menstruatiecyclus normaal gesproken redelijk gelijk, maar blijft hij deze keer uit? Dit is vaak het moment om een zwangerschapstest te doen voor vele vrouwen. Ook als ze nog geen last hebben van andere zwangerschapssymptomen.
Overtijd zijn is één van de meest overduidelijke zwangerschapssymptomen. Echter, het hoeft niet altijd te betekenen dat je zwanger bent. Twijfel je? Doe dus vooral een zwangerschapstest.
We hopen dat je wat hebt gehad aan deze uitgebreide blog met verschillende zwangerschapssymptomen die je kunnen overkomen? Welke heb je zelf ervaren tijdens je (huidige) zwangerschap? Mocht je er behoefte aan hebben, kan je ook altijd eens kijken naar deze zwangerschapscursus.
Meer tips over zwangerschap en opvoeding
Wil jij graag meer tips over de zwangerschap of wanneer jouw kleine wonder geboren is? Lees dan nu deze onderstaande tips:
- Een baby wel of niet wakker maken voor avondvoeding?
- Wanneer slaapt een baby door?
- Wanneer stoppen met flesvoeding?
- Wanneer kan een baby lachen?
- Wanneer over naar 1 slaapje?
- Wanneer kan een baby zitten?
- Baby schudt met hoofd tijdens drinken
- Wanneer verkleiner uit max-cosi?
- Merk uit neusje bij baby
- Baby huilt hysterisch bij naar bed gaan
- Baby wil overdag niet slapen
- Welke kleding- en schoenmaat heeft mijn kind nodig?
- Sprongetjes: de sprongen van je baby in zijn/haar eerste jaar
- Wat is de TOG waarde en waar let ik op?
- Zwanger, wanneer ben ik uitgerekend?
- Hoe ziet een indroogstreep eruit?
- Baby 1 maand oud
- Baby 2 maanden oud
- Baby 3 maanden oud
- Baby 4 maanden oud
- Baby 5 maanden oud
- Baby 6 maanden oud
Op zoek naar handige producten voor jouw baby?
Ben jij op zoek naar handige producten voor als jouw kleine wondertje geboren is? Wij schrijven wekelijks handige reviews over producten die wij zelf en andere mama’s uit onze community hebben getest.
Benieuwd? Bekijk dan nu onderstaande reviews en blogs over verschillende producten die handig kunnen zijn voor jouw kleine kindje:
- Joolz Day 3 review en ervaringen
- Hamilton X1 One Prime Buggy ervaringen en review
- Mountain Buggy Urban Jungle ervaringen en review
- Easywalker Buggy XS Black ervaringen en reviews
- Babydraagzak Manduca XT – review en beste prijs
- Safety 1st kinderstoel
- Maxi Cosi Rodifix Airprotect review
- Review over de Luvion Easy Babyphone: De babyfoon met camera
- Fisher Price Kasse – De leukste winkelkassa om mee te spelen
- Luvion Essential – Een award winnende babyfoon met camera
- Lego Duplo treinset
- Chicco Next2Me in verschillende varianten
- NUK drinkfles
- Crocodile Creek drinkfles
- Bekijk onze webshop met ruim 78.000 producten
- Beste zitverhoger auto? Bekijk onze top 5
- UPPAbaby Vista V2 review en aanbieding
- Zwitsal billendoekjes aanbieding
- Doona autostoel kopen