test
14.2 C
Amsterdam
zaterdag, 15 juni, 24

Gegarandeerd een dag plezier in Billybird park Hemelrijk Volkel

Billybird park Hemelrijk in Volkel biedt het allemaal. Achtbanen, waterplezier, een grote indoorspeeltuin, klimmen, dinosaurussen en zelfs goud zoeken; het kan allemaal in Billybird park Hemelrijk in Volkel. Dit park is voor jong én oud leuk. Ja ik zeg het eerlijk, ik ben groot fan. En waarom? Dat vertel ik je graag in deze blog!

Billybird Hemelrijk Volkel groot water en speelpark

Het Billybird park is 30 jaren geleden ontstaan als een grote waterplas. En die hele grote waterplas is er nog steeds in Billybird hemelrijk Volkel! Sterker nog, het breidt zich nog uit. Zo kun je tegen betaling gebruik maken van een gigantisch opblaaskussen en parcours. Maar ook zonder betaling is de waterplas, die ook Hemelrijk heet, genieten. Tip: neem je opblaaszwaan, band of kussen mee. Lekker dobberen! Liever wat actie in Billybird Volkel? Ook dat kan op de waterplas. Durf jij het aan om op het reusachtige springkussen te springen? Eenmaal geland springt de volgende. En word jij gelanceerd!

Billybird hemelrijk is ook een familiepark. Om het strand heen zijn diverse groene grasvelden. Ideaal om daar je handdoeken uit te leggen en zo de kinderen in de gaten te houden. Maar ook zonder zwemdiploma kun je in de branding erbij gaan zitten.

Voldoende zitplaatsen en groen in Billybird Hemelrijk

Verder staan er in Billybird Volkel heel veel bankjes. Zowel in de zon als in de schaduw, hierdoor heb je altijd een zitplek. Fijn om zo je spullen daar te kunnen neerzetten. Voor de kinderen ook duidelijk. Ze weten waar ze in Billybird hemelrijk papa en mama kunnen vinden!

Parkeren is voordelig en makkelijk bij Billybird Hemelrijk Volkel

Wij zijn in augustus 2021 geweest. Met zijn vijven. Onze oudste is bijna 6 en de jongste is 1 jaar. Geen van onze kinderen heeft een zwemdiploma. Dat is absoluut geen punt in Billybird Hemelrijk. Er is zoveel te doen, dat een dag eigenlijk te kort is. We kregen ze ook amper mee 😉

Bij aankomst kun je meteen op het grote parkeerterrein een parkeerplek voor de auto zoeken. Op de dag dat wij er waren was het druk. Een aangrenzend weiland werd plan B om te parkeren. Enkel een weg oversteken en je komt al op de parkeerplaats van Billybird Hemelrijk. Parkeren was op dit weiland gratis. Als je wél op het parkeerterrein van Billybird Hemelrijk Volkel parkeert, vergeet dan niet een parkeerkaart te kopen. Dit kan bij de kassa, maar ook online. En ook fijn: normale parkeerprijzen. Een parkeerkaartje kost maar €4,-. In vergelijking met de Efteling, is dit maar 1/3 van hun parkeerprijs!

Als je met de fiets komt, kost parkeren je niets. Er is heel veel parkeerruimte voor fietsen.

Koop je entreekaart online bij Billybird Hemelrijk Volkel: korting en snelheid

Als je online je entreekaart koopt bij Billybird Hemelrijk Volkel heb je als eerste het voordeel dat je snel naar binnen kunt. Een ander voordeel is dat een kaartje online heel gunstig is qua prijs. De entreeprijs is afhankelijk van de dag waarop je naar binnen wilt. Dit heeft te maken met het seizoen.

Online kun je op de site van Billybird Hemelrijk Volkel zien hoeveel een entreekaart kost. Die van ons kostte eigenlijk €15 per persoon. Online krijg je korting en betaalden we slechts €9,- per persoon. Onze jongste was gratis. Dus voor €36,- mochten we naar binnen. En dat is fijn, zo kun je als gezin een hele dag plezier hebben!

Daarnaast is het voor het park ook fijn als je online je kaartje koopt. Wij waren er op een dag dat het top druk was. Ik kan me voorstellen dat het management dan extra personeel in wil zetten. Als je dus naar Billybird Hemelrijk Volkel gaat, pak die korting dan mee en bestel je kaartje(s) online!

Hemelrijk attracties circusgedeelte

Eenmaal binnen zijn wij niet meteen naar de waterplas gegaan. We zochten een bankje om alle spullen kwijt te kunnen. Dat vonden we in het circusgedeelte. In de schaduw. Echt fijn, want dan kon onze jongste zijn middagslaapje daar doen.

Recht tegenover ons was het toiletgebouw. Ook in circusstijl. Meteen voor de oudste twee een overzichtelijk punt waar wij zaten. Zelf bleef er één bij de kinderwagen toen de jongste sliep, de ander ging mee de attracties langs. Was ik J

In het circusgedeelte kom je een hele grote klimmuur tegen. Daarnaast is er een draaimolen, zijn er botsauto’s en is er een heuse verkeersspeeltuin. Hier kunnen de kinderen zelf treintje rijden. De trein gaat bij Billybird Hemelrijk in Volkel ook door een echt station. Onze kinderen vonden het geweldig. Je kunt als ouder zelf meetrappen, maar de kinderen kunnen het ook zelf. Daarnaast zijn er heel veel glijbanen en andere draaimolens. Ook een succes: de grote zandbak waar met water gespeeld mag worden.

In de zandbak staat ook een graafmachine. Kinderen kunnen deze zelf bedienen. Er zijn veel bankjes, waar veel ouders zaten om zo toezicht te houden.

Billybird Hemelrijk Volkel heeft ook andere attracties. Zo kun je in een helikopter. Je ‘fietst’ zelf een rondje. Tip: heb je jonge kinderen? Ga dan zelf mee. Ik moest zelf nog behoorlijk trappen, met name in de bocht 😉

Een ander groot succes is de attractie met bootjes. In een mini plas liggen allemaal bootjes. Hemelrijk Volkel heeft echt nagedacht over speelplezier bij kinderen. Zo mogen kinderen in Billybird Hemelrijk vooral veel zelf doen. In de bootjes kunnen ze met hun handen aan de peddels draaien en zo de plas rond. Ouders kunnen meelopen op het geasfalteerde deel.

Verder is er een groot springkussen, waar ze op kunnen klauteren en springen. Ook als puber of volwassene kun je hier op. Dit is alleen nog maar het circusgedeelte. Want aan de andere kant van de plas ligt nog een heel buitengebied met speelattracties voor ons klaar.

Hemelrijk attracties Volkel berg en mijn

Dit is nog een reden waarom ik na mijn dag in Billybird Hemelrijk Volkel helemaal fan was. De attracties in Billybird Hemelrijk Volkel zijn origineel. Kinderen kunnen veel doen. En zijn vooral lekker zelf aan het spelen.

Op het parkeerterrein zie je bij de ingang meteen al de enorme rots. Hier kunnen kinderen op klauteren. Er zijn verschillende glijbanen, waardoor ze weer onder aan de rots terecht komen. Maar ze kunnen ook helemaal naar de top van de berg klimmen. Een geweldig uitzicht over Billybird Hemelrijk Volkel wacht je daar. En probeer zeker ook de wiebelbrug uit!

Goudkoorts in Billybird Hemelrijk Volkel

Naast de berg is een mijn. In de buitenlucht. Er is een zand en watergedeelte. Op het zandgedeelte staan diverse bakken waar je met zand, water en een zeef aan de slag kunt. En er is een smal beekje op dit stuk waar zowel zand als water doorstroomt. Er liggen overal rode zeven. Wat je hier mag doen? Inderdaad: goud zoeken!! Wat een feest is dat. Ook volwassenen worden door de goudkoorts in Billybird Hemelrijk Volkel gegrepen. Menig vader of moeder deed enthousiast mee.

Als je wilt kun je in de shop een goudzakje kopen voor €0,75. Daar kunnen de gouden steentjes in. Niks moet, je kunt ze ook zelf in een broekzak of zakje doen. Want het leuke is: wat je vindt, mag je hier houden.

Naast de mijn en het goud zeven is weer een zandspeeltuin. Met grote dinobotten! Graaf de botten maar eens op. Klim omhoog en roetsj via de glijbaan naar beneden. Of help om het emmertje zand te vullen en naar boven te takelen.

Ouders kunnen in dit gedeelte zitten en eventueel wat eten of drinken. Ook toiletten zijn hier te vinden. Je kunt hier o.a. pizza en frisdranken bestellen. Liever een ijsje? Dat kan ook!

Zwemmen Billybird Hemelrijk Volkel

Hoe druk het ook is, je merkt er niks van als je binnen bent. De zwemplas van Billybird Hemelrijk Volkel is enorm. Eerst is er een zandstrand, daarna loop je de plas in. Het water is schoon, hier geen vieze algen of glibberige bodem. Je kunt je kind waterschoentjes aandoen, als je zeker wilt weten dat deze niet op een steen stapt.

Neem vooral een strandbal, badminton set en je opblaasbeest mee. Ook al ligt Billybird Hemelrijk Volkel toch echt in Noord-Brabant, je waant je zo in Zeeland of in Scheveningen.

Slecht weer Billybird Hemelrijk Volkel

Het kan natuurlijk dat het slecht weer is. Geen nood! Daar hebben ze in Billybird Hemelrijk Volkel ook rekening mee gehouden. Daarvoor hebben ze Zeeroversland. Een enorme binnenspeeltuin. Speciaal voor kinderen tot 6 jaar is er de Kleuterkade. Wel zo fijn als je kleine kinderen hebt. Je weet zeker dat er zo aan veiligheid gedacht is. Er staan heel veel verschillende (piraat)speeltoestellen. Wat voor weer het ook is, de binnenspeeltuin biedt ook een hele dag plezier in Billybird Hemelrijk Volkel!

Zijn je kinderen ouder als 6? Dan is de Piratenkooi hun plek. Klimmen, springen, klauteren, bouwen.. En nog veel meer. Denk aan apenkooien van vroeger op school en dan 10 x zo uitgebreid.

Even toe aan iets anders qua binnenspeeltuin? Ga dan naar de binnenspeeltuin de Ballenfabriek. Hier kun je niet alleen spelen met ballen. Je ziet ook hoe de ballen gemaakt worden. Experimenteer maar eens hoe je de bal door de buizen krijgt en het tandwiel in beweging houdt!

Eten en drinken Billybird Hemelrijk Volkel

Qua eten en drinken kun je in Billybird Hemelrijk Volkel alle kanten op. Je kunt kiezen voor een lekker frietje, met snacks als een kroket of frikandel. Maar ook pizza’s en broodjes zijn verkrijgbaar. Liever iets gezonds? Ook dit aanbod is er! Nacho’s en hotdogs kun je krijgen vlakbij de berg. Bij de fabriekskantine heb je de kans om je eigen donut naar smaak te versieren. Door het park heen zijn er diverse horecapunten. Er zit er altijd wel één in de buurt.

Klachten Billybird Volkel?

Na ons bezoek kreeg ik een mail van Billybird Hemelrijk Volkel. Hoe de dag geweest was en of we nog verbeterpunten hadden. Ik vind mezelf geen lastig persoon, maar was benieuwd hoe ze met een suggestie om zouden gaan. Is ook een beetje de uitdaging voor deze blog toch 😉 Daarom heb ik gemaild dat het me opviel, dat er in de toilettenruimte waar wij bij zaten, geen zeepdispenser hing. De fontein was niet in gebruik, dus je kon je handen niet wassen. Ook waren de toiletten naarmate de dag vorderde een stuk minder fris.

Ik kreeg dezelfde dag nog een mail terug van een manager. Dat ze het inderdaad gezien hadden van de zeepdispenser en dat deze weer bevestigd is. En dat de toiletten ieder uur gecontroleerd en schoongemaakt worden.

Mijn tip op drukke dagen.. neem je eigen handgel mee in je tas en slippers aan in de wc.

Abonnement Billybird Hemelrijk is voordelig

Als je een abonnement neemt op Billybird Hemelrijk heb je de entreeprijs er al in 2 keer uit. Ook krijg je je entreegeld terug als je besluit om een abonnement te nemen! Billybird Volkel biedt daarnaast ook flinke kortingen op andere parken voor abonnementhouders. Zo kun je voordelig ook naar andere parken een dagje weg. Hier zie je de prijzen voor een abonnement: https://billybird.nl/hemelrijk/lid-worden/

Mirjam
Mirjam
Sinds kort schrijf ik met regelmaat artikelen voor Kleine Wonder. Dit doe ik naast mijn baan in het onderwijs. Zelf ben ik moeder van 3 kinderen, waarvan de jongste 1 jaar is.

Related Articles

Het juiste bedje voor elke leeftijd: wanneer stap je over?

Het kiezen van het juiste bedje voor je kind is een belangrijke beslissing. Elk kind groeit en ontwikkelt zich anders, en dus is de...

Vervelen je kinderen zich altijd tijdens een roadtrip? Met deze 4 tips los je dit probleem op!

Een roadtrip kan een fantastische manier zijn om als gezin tijd door te brengen, nieuwe plaatsen te ontdekken en herinneringen te creëren. Maar we...

De kracht van een knuffel: hoe het de band met mijn zus versterkt

IntroductionKnuffelen is een eenvoudige daad van fysiek contact die een diepgaand effect kan hebben op onze emoties en gezondheid. In dit artikel zullen...
- Advertisement -

Latest Articles

Het juiste bedje voor elke leeftijd: wanneer stap je over?

Het kiezen van het juiste bedje voor je kind is een belangrijke beslissing. Elk kind groeit en ontwikkelt zich anders, en dus is de...

Vervelen je kinderen zich altijd tijdens een roadtrip? Met deze 4 tips los je dit probleem op!

Een roadtrip kan een fantastische manier zijn om als gezin tijd door te brengen, nieuwe plaatsen te ontdekken en herinneringen te creëren. Maar we...

De kracht van een knuffel: hoe het de band met mijn zus versterkt

IntroductionKnuffelen is een eenvoudige daad van fysiek contact die een diepgaand effect kan hebben op onze emoties en gezondheid. In dit artikel zullen...

De ultieme gids voor het vinden van de juiste kindermaat

InleidingHet vinden van de juiste maat voor kinderkleding is van groot belang. Het zorgt niet alleen voor comfort en veiligheid, maar kan ook...

De voordelen van het dragen van een romper voor oudere kinderen

IntroductionRompers are one-piece garments that are a popular choice for babies and toddlers, but did you know that they are also a great...