test
22.3 C
Amsterdam
zaterdag, 20 juli, 24

Iguana reptielen opvang Vlissingen

Als gezin of samen een dagje naar Vlissingen? Bezoek dan ook eens Iguana. Het reptielen opvanghuis in Vlissingen. Alleen al voor het pand is een bezoek aan Iguana het waard! Iguana maakt een bezoek aan Vlissingen nog leuker. Leer meer over allerlei soorten reptielen en wandel door een prachtig pand. Deze reptielen zoo leert je niet alleen meer over reptielen, geleedpotigen en amfibieën. Je komt ook meer te weten over het leed wat er achter smokkelen met deze dieren gepaard gaat. Voor kinderen is het een fijne dierentuin in Vlissingen. Kleinschalig, dichtbij de dieren en allerlei slangen, spinnen, schildpadden en andere reptielen die je normaal niet in zulke getalen ziet! En bij regenachtig weer is Iguana helemaal een top uitje. Gemiddeld kun je hier wel anderhalf tot twee uur doorbrengen als gezin.

Iguana Vlissingen

Iguana, de reptielenzoo, ligt in het centrum van Vlissingen. Zo kun je een bezoek aan Iguana goed combineren met een lekker hapje eten of drinken in één van de leuke bistro’s of restaurants tegenover. Iguana vangt dieren op. Niet alle dieren maar reptielen, amfibieën en geleedpotigen. Of: veel schildpadden, slangen, krokodillen, vogelspinnen en padden zie je hier! Iguana is in Vlissingen goed bereikbaar. Maar Iguana is meer dan deze dieren.

Zo is allereerst het pand waar Iguana in gehuisvest is een belevenis. Ruim 500 jaar oud, met veel trappetjes en de prachtige balken uit deze tijd. Van een medewerker begreep ik dat de reptielenopvang niet in dit mooie pand begonnen is. Nee, eerst werden dieren opgevangen in een woonhuis! Dit liep echter al snel zo vol, dat de bewoners amper eigen woonruimte overhielden.

Na een poosje werd de stichting opgericht en kon het pand in gebruik genomen worden. Door de jaren heen is het aantal dieren, als ook de oppervlakte van Iguana Vlissingen, flink toegenomen.

Parkeren Iguana Vlissingen

Wij parkeerden in de parkeergarage op het Scheldeplein. Let goed op bij het afslaan, dode hoek en het gevaar dat je een fietser of scootter rijder niet meteen ziet is aanwezig.

Het voordeel van deze parkeergarage? Allereerst had het in het hoogseizoen nog volop parkeerplek. Ten tweede is het goedkoop. De parkeertarieven anno 2021 zijn tussen 9.00 en 18.00 uur €1,70 per uur. In onze begrippen valt dat mee met de parkeerkosten.

Lopend uit de parkeergarage van het Scheldeplein loop je meteen het centrum van Vlissingen binnen. Na slechts enkele minuten sta je dan voor de ingang van Iguana Vlissingen.

Je kunt ook parkeren in een andere parkeergarage. Denk aan Parkeergarage de Fonteyne, gevestigd aan Spuistraat 78 of P-Cinema welke je vindt aan de Kenau Hasselaarstraat.

Entreekosten Iguana Vlissingen

Wat kost een bezoekje aan Iguana reptielen opvang?

Leeftijd Kosten
0-3 jaar GRATIS
4-11 jaar €8,00
12-64 jaar € 9,50
65 jaar en ouder €8,00
Groepen 10-25 personen €8,00 p.p.
Groepen meer dan 25 personen €7,00 p.p

 

Bij de ingang is de kassa meteen rechts. Je kunt er pinnen. Wij waren met 5 personen €35,- kwijt. Door het hekje ( net zoals je in de supermarkt wel eens ziet ) kom je in de galerij aan. Hier kun je je jassen ophangen. Ook de kinderwagen kun je hier parkeren. Het pand zelf heeft veel trappen en opstapjes, dus is niet geschikt voor de kinderwagen.

Als je rechtdoor loopt kom je bij een kast met allemaal speelgoed en andere dingen die je kunt kopen als aandenken aan je bezoek. Hoge nood? Rechtdoor langs de kast en dan met de trap naar beneden, biedt meteen toiletten aan.

Tip: jassen opgehangen en kinderwagen geparkeerd? Loop dan meteen links 😉 Dan kom je bij de hokken uit.

Voordelen reptielenhuis Vlissingen

Ik zal niet teveel verklappen, maar het positieve aan reptielenopvang Iguana in Vlissingen is wel:

  • De dieren hebben hier grote hokken
  • En je kunt zien dat hier verzorgers werken met hart voor dieren. Naast grote hokken, zijn de hokken ook schoon en zien de dieren er goed verzorgd uit
  • Heel erg leuk is de kraamkamer. Allerlei eieren kun je hier bewonderen. Met stift staat erop wat voor dier eruit komt en wanneer het ei gelegd is.
  • Er zijn voldoende toiletten, verspreid over het gebouw. We hebben geen één keer een rij gehad met het naar de wc gaan. Erg fijn als een kind net zindelijk is 😉
  • Door het gebouw heen vindt je zitjes. Denk aan stoelen en soms een tafel om even rustig naar de dieren te kijken of gewoon even te zitten.
  • De schildpadden zijn hier echt gigantisch groot! Ik heb ze nog niet eerder in een andere dierentuin zo gezien.
  • Je leert veel over de dieren en ook over smokkel met reptielen, amfibieën of geleedpotigen. Zo is er een grote etalage. Hierin staat hoeveel krokodillen er gedood zijn voor de laarzen of tas bijvoorbeeld.
  • Je vindt hier echt dieren die je in dierentuinen niet ziet. Naast spinnen, slangen, padden, schorpioenen, kakkerlakken, krokodillen, schildpadden, hagedissen en andere dieren is het zoeken naar het dier ook leuk. Waar zit deze verstopt?
  • Het reptielenhuis Vlissingen geeft je echt privacy. Hier geen geduw voor een raam. Door het grote pand en de vele vierkante meters vol dieren is er altijd wel doorstroom en ruimte om op je gemakje te kijken.

Eten en drinken Iguana Vlissingen

 Je kunt prima eten en drinken bij Iguana Vlissingen. Aan de uitgang loop je vanzelf een soort kantine binnen. Er staat een automaat met allerlei lekkers zoals flesjes drinken, zakjes chips en ook M&M’s bijvoorbeeld. Liever koffie of thee? Dit is ook verkrijgbaar. Ook een ijsje kun je bij de kassa ( aan de uitgang ) kopen.

Mocht je boterhammen meenemen en op willen peuzelen, doe dit dan in de kantine. Je zit er rustig op je gemak en je kunt er zelfs tijdschriften lezen.

Openingstijden Iguana Vlissingen

Dinsdag tot zaterdag is Iguana Zoo geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Zondag en maandag is Iguana Zoo geopend van 13.00 tot 17.00 uur

Er is een uitzondering van 1 oktober tot 1 juni.

Dan is het reptielenhuis Vlissingen alleen in de middagen geopend. Van 13.00 tot 17.00

Help Iguana Vlissingen

Je kunt een handje helpen door allereerst een entreekaartje te kopen. De kosten voor de verzorging van de dieren stijgen. Dit komt ook doordat veel dieren in slechte staat binnenkomen bij het reptielenopvanghuis in Vlissingen. Ternauwerdood van een verstikkingsdood gered bijvoorbeeld. Naast eten, verzorging zijn er ook medische kosten die nodig zijn om de dieren in goede gezondheid te brengen en te houden.

Het doel van de reptielenopvang Vlissingen is om de dieren weer in hun natuurlijke leefomgeving uit te zetten.

Donateur worden? Ze zijn je erg dankbaar!

Er werken veel vrijwilligers bij dit reptielenhuis in Vlissingen. Enkele betaalde krachten, maar dit is slechts een klein deel.

Je kunt op de website kijken van Iguana Vlissingen, als je donateur wilt worden: www.iguana.nl

 

 

Willemijn
Willemijnhttps://www.kleinewonder.nl/
Hi! Mijn naam is Willemijn, 38 jaar oud en oprichter van Kleine Wonder. Zelf heb ik 3 kinderen, Pim (9 jaar), Lisa (5 jaar) en Emma (2 jaar). Op deze blog deel ik je mijn ervaringen met producten en situaties die voor vele ouders herkenbaar zullen zijn. Vragen? Stel ze gerust!

Related Articles

Het juiste bedje voor elke leeftijd: wanneer stap je over?

Het kiezen van het juiste bedje voor je kind is een belangrijke beslissing. Elk kind groeit en ontwikkelt zich anders, en dus is de...

Vervelen je kinderen zich altijd tijdens een roadtrip? Met deze 4 tips los je dit probleem op!

Een roadtrip kan een fantastische manier zijn om als gezin tijd door te brengen, nieuwe plaatsen te ontdekken en herinneringen te creëren. Maar we...

De kracht van een knuffel: hoe het de band met mijn zus versterkt

IntroductionKnuffelen is een eenvoudige daad van fysiek contact die een diepgaand effect kan hebben op onze emoties en gezondheid. In dit artikel zullen...
- Advertisement -

Latest Articles

Het juiste bedje voor elke leeftijd: wanneer stap je over?

Het kiezen van het juiste bedje voor je kind is een belangrijke beslissing. Elk kind groeit en ontwikkelt zich anders, en dus is de...

Vervelen je kinderen zich altijd tijdens een roadtrip? Met deze 4 tips los je dit probleem op!

Een roadtrip kan een fantastische manier zijn om als gezin tijd door te brengen, nieuwe plaatsen te ontdekken en herinneringen te creëren. Maar we...

De kracht van een knuffel: hoe het de band met mijn zus versterkt

IntroductionKnuffelen is een eenvoudige daad van fysiek contact die een diepgaand effect kan hebben op onze emoties en gezondheid. In dit artikel zullen...

De ultieme gids voor het vinden van de juiste kindermaat

InleidingHet vinden van de juiste maat voor kinderkleding is van groot belang. Het zorgt niet alleen voor comfort en veiligheid, maar kan ook...

De voordelen van het dragen van een romper voor oudere kinderen

IntroductionRompers are one-piece garments that are a popular choice for babies and toddlers, but did you know that they are also a great...