Wanneer verkleiner uit maxi-cosi?

0
16731

Trots rij je met je pasgeboren kleine wonder het ziekenhuis uit. Jij in de rolstoel, de baby in de maxi-cosi. Het is even handigheid erin krijgen. Dat aankleden en het vastmaken van de maxi-cosi. En dan zit er ook nog een verkleiner in de maxi-cosi!

Wanneer kan de verkleiner uit maxi-cosi? Een vraag die veel ouders zullen herkennen. Om maar meteen met de deur in huis te vallen: er is geen ‘harde’ richtlijn wanneer een verkleiner uit de maxi-cosi kan. Wel zijn er een aantal tips waar je op kunt letten, om te weten wanneer de verkleiner uit de maxi-cosi kan.

Hoe werkt een verkleinervan de maxi cosi?

Een maxi cosi is ontworpen om je baby veilig te vervoeren. Vooral in de auto is een veilige rit erg belangrijk. De maxi cosi heeft een harnasgordel. Deze zorgt ervoor dat je kindje goed vastzit en de gordel niet los kan schieten.

Daarnaast is er speciaal voor kleine baby’s een hoofdkussentje en zitverkleiner. De zitverkleiner biedt extra comfort aan het nekje en hoofdje van je baby.

Je kunt de zitverkleiner bij de meeste maxi-cosi’s aanpassen aan het hoofdje en nekje van je baby. Het is slim om altijd te controleren of de verkleiner voldoende steun biedt aan je kindje.

Een maxi-cosi wordt achterwaarts vastgemaakt. Dit kan enkel met de gordel zijn. Nog veiliger is het als je de maxi-cosi op de easy base klikt. Het is ook nog eens een stuk gemakkeliker, omdat je de maxi-cosi enkel hoeft vast te klikken.

Door de zitverkleiner ligt het hoofdje van je kindje stabiel. Mocht je de easy-base willen gebruiken, controleer dan eerst of je auto hiervoor uitgerust is.

Een maxi-cosi kun je ook op bepaalde merken van kinderwagens bevestigen. Handig als je boodschappen wilt gaan doen. Je kunt dan zo de maxi-cosi vanuit de auto op je kinderwagen te klikken. En ook fijn als je kindje net in slaap gevallen is. Je kunt de maxi-cosi dan rustig overzetten op de kinderwagen en zo toch winkelen.

Maxi cosi

Wanneer is het moment dat de zitverkleiner uit de maxi cosi moet?

Een zitverkleiner geeft het hoofd stabiliteit en past de lighouding aan. Hoe groter je kindje wordt, hoe sterker de spieren in zijn nek. Het gevolg is dat je baby als deze groter en sterker is, ook steeds meer zal leren om zelf zijn hoofdje stabiel te houden.

De zitverkleiner kan uit de maxi-cosi als je kindje te groot ervoor is. Dit is per baby verschillend. Iedere baby groeit immers op zijn eigen lijn. Een baby met een laag geboortegewicht kan een zitverkleiner langer nodig hebben.

Als je merkt dat het hoofdje van je baby boven de zitverkleiner komt, is het advies om deze te verwijderen. Het zit dan niet meer fijn voor je baby. Verder is de zitverkleiner dan ook niet meer functioneel.

Een baby die zijn hoofd al goed stabiel kan houden en rond de 4 á 5 maanden is, heeft ook geen zitverkleiner meer nodig. Samenvattend kun je zeggen dat de zitverkleiner van de maxi-cosi eruit kan als:

  • je baby rond de 4 á 5 maanden is
  • qua lichaamsgrootte geen zitverkleiner meer nodig heeft
  • het hoofdje zelf stabiel kan houden

Als je erop let of je kindje nog comfortabel ligt, dan kun je de zitverkleiner gerust laten zitten.

Hoe langer plezier beleven van de zitverkleiner van maxi-cosi?

Een zitverkleiner van de maxi-cosi is van stof gemaakt. Je kunt deze goed in de wasmachine wassen. Fijn als je de maxi-cosi voor een volgende ronde wilt gebruiken.

Daarnaast zijn er maxi-cosi’s waar behalve een verkleiner ook een vulblok aanwezig is. Het vulblok zorgt ervoor dat het hoofdje van het baby hoger komt te liggen. Als je het vulblok eruit haalt, kun je de verkleiner langer gebruiken.

Meer tips over zwangerschap en opvoeding

Wil jij graag meer tips over de zwangerschap of wanneer jouw kleine wonder geboren is? Lees dan nu deze onderstaande tips:

Op zoek naar handige producten voor jouw baby?

Ben jij op zoek naar handige producten voor als jouw kleine wondertje geboren is? Wij schrijven wekelijks handige reviews over producten die wij zelf en andere mama’s uit onze community hebben getest. 

Benieuwd? Bekijk dan nu onderstaande reviews en blogs over verschillende producten die handig kunnen zijn voor jouw kleine kindje: